Dolazi nam The Cult?

Izvor: Mondo, 29.Mar.2017, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolazi nam The Cult?

Slavni bend na Instagramu objavio datum turneje za Srbiju!

Na zvaničnom Instagram profilu benda The Cult objavljeno je da će ovog leta ponovo doći u Srbiju, i to u Zaječar!

++ CULT - LIVE, THIS SUMMER in 2017 ++ more dates to follow …. TICKETS: link in profile

A post shared by The Cult (@officialcult) on Mar 27, 2017 at 5:41pm PDT

The Cult na Instagramu navodi da 30. juna nastupa upravo u tom gradu, u kom se svakog leta održava tradicionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Gitarijada koja je prošle godine proslavila 50. rođendan.

Međutim, organizatori Gitarijade još uvek se nisu oglasili po pitanju bukiranja ovako velikog imena. Takođe, Gitarijada se obično održava kasnije, tokom avgusta, pa detalji nastupa u Zaječaru nisu još uvek razjašnjeni.

Ijan Estberi osnovao je bend početkom osamdesetih, a nakon nekoliko "eksperimenata", odlučio se za ime The Cult. Bend je u rodnoj Britaniji stekao kultni status singlovima kao što je "She sells sanctuary", pre proboja na američko metal tržište sa "Love removal machine".

Albumi "Dreamtime" i "Love" bili su uspešni na top listama, a za treće izdanje "Electric" bend je promenio sastav. Najuspešniji album "Sonic temple" objavljen je 1988. godine, a Cult je u narednim godinama još nekoliko puta menjao članove, do objave albuma "Ceremony" koji je razočarao publiku i kritiku.

Usledilo je nekoliko povlačenja sa scene, kompilacija i novih izdanja, a 2007. Estberi objavljuje da je novu verziju benda oformio sa Bilijem Dafijem, Krisom Vajzom i Džonom Tempestom. Iste godine bend je nastupio na Tašmajdanu, a nekoliko godina kasnije i na Ušći i u Kombank areni.

Prošle godine, bend je objavio "Hinterland".



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Dolazi nam The Cult?

Izvor: OkRadio.rs, 29.Mar.2017

Slavni bend na Instagramu objavio datum turneje za Srbiju! Na zvaničnom Instagram profilu benda The Cult objavljeno je da će ovog leta ponovo doći u Srbiju, i to u Zaječar! The Cult na Instagramu navodi da 30. juna nastupa upravo u tom gradu, u kom se svakog leta održava tradicionalna Gitarijada...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.