Divje Jezero i Jayus Jazz u Feedbacku

Izvor: BalkanRock.com, 25.Nov.2017, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divje Jezero i Jayus Jazz u Feedbacku

Slovenački bend Divje Jezero nastupiće u Nišu, u klubu Feedback, 26.novembra. Kao domaća podrška sviraće i sastav Jayus Jazz.

Muzika Divjeg Jezera je u potpunosti instrumentalna sa elegantnom kombinacijom uticaja jazz-a, klasičnog progresiv roka iz 70-tih, fuzije i bluz, začinjujući sve prstohvatom balkanske senzualnosti i duše. Među nekim od njihovih najvećih inspiracija su imena poput Pink Floyd-a, Dream Theater, Yes, Rush, Billy Cobham, Bill >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Evans, Dixie Dregs, Chick Corea, kao i predstavnici snažne slovenske progresivne scene iz 1970-ih i 80-ih godina kao što je Predmestje, Izvir i Sončna Pot.

Divje Jezero će nastupiti u Nišu u sledećem sastavu: Alen Bogataj – bas, Aleš Golja – gitara, Luka Čibej – bubnjevi, David Križaj – klavijature i Tomi Peljhan – saksofon.

Jayus Jazz je eklektičan fuzijski trio iz Niša, koji je već poznat među ljubiteljima alternativne muzike u gradu. Bend je nastao 2013. godine i sviraju pretežno instrumentalnu, autorsku muziku koja intrigantno zamagljuje granice izmedju rock-a i jazz-a, čisteći muzičke prostore, kako bi ona dišala punim plućima. Njihov debi album “Trail & Error” izašao je sredinom okrobra.

Karte su u prodaji po ceni od 400 dinara i mogu se naći u Vintage Shopu i Truba Cafeu, dok će se karte na ulazu prodavati po ceni od 500 dinara.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.