Da li vam se sviđa ovaj spot?

Izvor: Mondo, 21.Okt.2014, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li vam se sviđa ovaj spot?

Takozvani "tverking" ili mrdanje guzom do sada je bilo rezervisano samo za spotove repera ili reperki. Ali, i hevi-metalci su prihvatili trend.

Foto: YouTube/screenshot

Spot za pesmu "The Motherload" grupe Mastadon izazvao je mnogo komentara na kanalu YouTube.

Ne toliko zbog pesme, već zato što se u spotu pojavljuju devojke koje mrdaju guzama ili "tverkuju" što je do sada, uglavnom, bio zaštitni znak spotova rep muzičara ili rep muzičarki.

Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << spot benda Mastodon izazvao je lavinu reakcija na kanalu YouTube. Dok se zadrti "metalci" ne slažu sa ovakvim potezom ili se čuju komentari da je spot "seksitički", odnosno da vređa žene, drugih ih hvale i smatraju da su na taj način samo želeli da ismeju taj trend i da budu sarkastični.

Ima i duhovitih opaski, pa tako jedan glasi: "Izgleda da im je dosadilo mlataranje glavama (head benging), pa su prešli na guze".

Spot je objavljen pre nešto manje od mesec dana, a upitani da li su očekivali ovakvu reakciju, odgovaraju:

"Ne, uopšte! Nismo uopšte mislili da će ljudi toliko da se 'istripuju'. Ne vidimo ništa loše u ovome ili nešto pogrešno. Niti smatramo da je ovo 'seksistički spot' kako su ga pojedini okarakterisali. Ni u jednom deliću spota žene nisu potčinjene, niti su na bilo koji način vređane. I one su se zabavljale dok smo snimali spot. Ako je nekome ovaj spot uvredljiv neka ne gleda televiziju, ne gleda YouTube...".

Mastodon je, inače, američki metal bend, formiran početkom ovog veka (tačnije, posle 2000. godine), a dva puta je bio nominovan za Gremi nagradu.

Pogledajte spot (ako već niste)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.