Izvor: BalkanRock.com, 19.Jul.2017, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cigarettes After Sex istopio mladost u Beogradu

Cigarettes After Sex / foto: Nemanja Đorđević

Tog julskog predvečerja, u utorak, u SC 11. april, Ana Ćurčin i njena prateća ekipa Ventilatora, impozično je otključala binu za orgazmični bend Cigarettes After Sex, koji se prvi put pronašao u Srbiji.

Uz njen neodoljivi šarm, božanstveni i milozvučni glasić, kao i nonšalantno umeće pratećih instrumenata, Anin bend je odavao utisak da može bezbrižno da stan rame uz rame sa glavnim >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << akterom večeri. Ona je, kroz 45 minuta, predstavila, svoje nove pesme koje će se naći na njenom sledećem albumu, te je odmah potom na njeno mesto došla teksaška ekipa i time napravila emotivni masakar među njihovim fanovima.

Kroz svepšte hitove koji su ih digli u vasionu belosvestkih bendova, njihov tempo je uistinu bio istovetan, usporen i melanholičan. No, poplava mladosti, zaljubljenosti, grljenja, cmakanja, šaputanja na uvo, grickanja vratova, vrtenje guzova, kukova i glava, dovela je za sat i po publiku do krajnjih mogućih granica manično-depresivne izdržljivosti zbog sve dubljih, mračnijih i izbedačenih potonuća, koji su sublimirano cureli iz njihovih pesama.

Iz samih Gonzalesovih usta, frontmena, slivala se lepljiva, ali toliko preslatka osamljenost, čaurila se unutar podsvesti i klizavo njihala svetkovinu koja je bila ispred njega. Da bi se lakše podnela omamljenost nesvesnog lutalnja kroz pesme, ogromni i, pre svega, repetitvni snimci, iza njih, dočaravali su skršenu usamljenost unutar samih stihova.

Od apatične pesme “Sweet”, preko sekovenaške “Nothing’s Gonna Hurt You Baby” i najsivlje “Keep On Loving You” , pa sve do uplakane “Apocalypse” – ljudi su popravljali svoje maskare, dizali telefone u vis, zvali ostale ljude u njihovom životu da im kažu da ih vole i da im puno nedostaju, instagramisali kako se predivno provode, povremeno puštali suzice, drpali se u mračnim ćoškovima bazenske platforme, stiskali jedno drugog za ruku i prepuštali se plovidbi svih momenata.

Nebitno je da li ste lebdeli kroz introspektivni kosmos esida; ili bili mortus razvaljeni od ljubavi svog partnera; ili jurili niz emotivni reli ekstazija; ili ste gazili ka sve tamnimjim vilajetima teških depresija – Cigarettes After Sex je napravio vanvremensku podlogu za sve to. Ako postoje omiljene pesme koje bi trebalo da se sviraju po sahranama, onda bi ovaj bend bio defitivno taj koji bi u pozadini išao, kada Vam u glavi prolaze slike života, dok Vi polako, sporo i iscrpno umirete, čekajući Valkiru da dođe po Vašu dušu.

Nakon sat i koji minut više, Pljuge napuštaju binu, ali se ubrzo, posle nekoliko trenutaka, vraćaju sa dva komada, ne bi li još malo đavolske učmalosti iz auditorijuma izvukli. Stoga se svi u histeričnoj radosti ljuljuškaju, zanose i plešu uz “Please Don’t Cry” i “Dreaming of You”, dok se ekipa definitivno nije poklonila i rekla doviđenja do sledećeg puta. Interesantno je da su bez imalo nadmenosti, oholosti i gordosti, nakon koncerta, počeli da slikaju sa svojim fanovima, potpisivali im karte i pomalo ćaskali, što se za druge bendove, pevače i pevačice ne može reći kada osete malo ugriz slave.

Probijanjem crno-belog mraka Cigarettes After Sex se zapljunuo usred Beograda, uzdižući se još više u raširenim zenicama posetilaca. Njihova poetično-setna harizma ostaće urezana u prisećanjima njihovih fanova, koji, nadajmo se, nisu ostali razočarani njihovim skidanjem nevinosti u Srbiji. Da su došli na Dan zaljubljenih, Željko Samardžić ne bi imao šanse.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.