Izvor: BalkanRock.com, 13.Mar.2016, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chromatic i Prisoner u Nišu: Energetska metal bomba

Chromatic, foto: Vukašin Stanojević

Metal sastavi Chromatic iz Niša i Prisoner iz Beograda nastupili sinoć u niškom klubu Black Stage.

Kišno i prohladno subotnje veče bilo je rezervisano za dva zanimljiva metal sastava. Klub Black Stage bio je ispunjen još pre nastupa prvog benda a prostor ispred bine bio je gotovo nedostupan.

Chromatic

Duh britanskih hevi metal legendi, Judas Priest, oživeo je tokom svog nastupa lokalni bend Chromatic. >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Iako je atmosfera pomalo zaostajala u odnosu na njihov rođendanski koncert, momci su, uprkos svemu, i vizuelno i tehnički bili na visini zadatka. Nastup započinju sa „The Hellion/Electric Eye” a onda kreću da se nižu “Jawbreaker”, “Exciter”, “Between the Hammer and the Anvil”… Publika, vidno raspoložena, skakala je, slemovala i pevala uz gotovo svaku pesmu. Vrelina koja je dopirala sa bine dominantno je osvajala prostor mešajući se sa slanim mirisom znoja i oporo-slatkim mirisom piva. Vazduha je bilo premalo ali to retko da je koga pokolebalo da se prepusti uz „Breaking the Law”, “Green Manalishi” i „Beyond the Realms of Death”. Negde na sredini svog nastupa, Chromatic je izveo svoju autorsku pesmu, “Inferno” koju je publika prihvatila sa velikim odobravanjem. Ako je suditi po ovoj pesmi, Chromatic bi mogao da vrlo brzo postane nova niška metal snaga. Zaokret sa autorske muzike prave sa “The Ripper” i “All Guns Blazing”. Energija koju su stvorili još sa prvim pesmama dobija na snazi uz „Angel”, „Sentinel”, “Night Crawler”… Za kraj nastupa ostavljene su “You’ve Got Another Thing Comin’”, “Hell Bent for Leather” i “Victim of Changes”, a razgaljena publika bila je raspoložena za još.

Prisoner

Kraća pauza, tek tolika da se smire strasti i dođe malo do vazduha, prekinuta je prvim taktovima “Hung, Drawn and Quartered” beogradskog benda Prisoner. Ovi speed metalci prošlog leta objavili su svoj debi album “See The Scars” (Slaney Records) a par meseci pre zvaničnog izdanja pojavio se i prvi spot benda za pesmu “The Beast in the Mirror”. Pred malo manje publike nego prethodni bend je krenuo oštro da niže pesme „Something to Fear”, “Decieved”, “The Beast in the Mirror”… Prvih par pesama vokal se malo slabije čuo ali su se momci zaista svojski trudili da atmosferu koju je pre njih stvorio Chromatic održe. Publika je u početku bila blago rezervisana ali kako je nastup odmicao, polako su se prepuštali. Ređale su se „Bleed for the Godz”,  “Messiah”, “Lifeless”…a u jednom trenutku frontmen Prisonera je morao da se oslobodi majice. Atmosvera se zahuktavala uz „Powerslave” i “Prisoner” i lagano pripremale teren za veliko finale uz “Inkvizicija” i “Risen from the Grave”. Usledio je i bis sa „Raining Blood”(Slayer) kada je frontmen uskočio u šutku.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.