Chicos De Nazca i Rule of Thirds u nedjelju u zagrebačkoj Močvari

Izvor: BalkanRock.com, 07.Jul.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chicos De Nazca i Rule of Thirds u nedjelju u zagrebačkoj Močvari

Čileanska psihodelija Chicos De Nazca i australski goth post punk Rule of Thirds u nedjelju, 10. srpnja, nastupaju u zagrebačkoj Močvari. Kao gosti sviraju zagrebački Modern Delusion.

U sklopu europske turneje po prvi puta u Zagreb dolazi čileanska neo-psihodelična rock skupina Chicos De Nazca. Njihova misija počinje ne tako davne 2010., a unazad par godina izbacili su pet albuma od kojih su neki izašli za cijenjene etikete poput Hozac Records >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << i BYM Records. U zadnjoj inkarnaciji benda pridružuje im se Pablo Rodriguez, član Follakzoida, te članovi grupa Delta 21, Cindy Sisters i La Hell Gang. Ova čileanska skupina poznata je po stvaranju autentične transcendentalne sonične atmosfere koja se bazira na štovanju analognog zvuka, shoegazea, nezavisne rock scene ranih devedesetih, te psihodelične rock glazbe iz dalekih i burnih šezdesetih.

Rule of Thirds su u vrlo kratkom periodu stvorili status jednog od kvalitetnijih i usviranijih bendova u post-punk, death rock, goth sferi, a ono što ih karakterizira su prodorne i energične bass dionice, ledeni vokali, mračne i šišmišarske melodije, skupa utopljene u širok ocean reverba. Australski Rule of Thirds prizivaju duhove davno upokojenih Siouxsie and the Banshees, Joy Division, Bauhaus, te itekako podsjećaju na nezaobilazne pionire žanra, The Cure. Na svojoj prvoj europskoj turneji promoviraju samozvati album koji je donedavno bio rasprodan, da bi ga za potrebe ove turneje izdala francuska etiketa, Symphony of Destruction.

Modern Delusion sviraju mračan i melankoličan, te synthom gonjen garage/post-punk/synth-wave hibrid. Bend je ujedno i najrecentniji projekt gitarista i vokala Gorana Lautara, osnivača legendarnih The Babies, Welcomin’ Comittee In Flames i Dykemann Family, koji odnedavno nastupa i solo pod pseudonimom Neon Lies. Bend također sadrži članove grupe The Celetoids koji su nedavno nastupali kao predgrupa Amerikancima Downtown Boys. Ovaj hiperproduktivni trio iz Zagreba već je odradio dvije europske turneje, odsvirao gomilu gigova, što u Zagrebu, što u zemljama bivše Jugoslavije, a do sad objavili su kazetni “Wasteland” EP, vinilni 7″ EP i vinilni debi LP za domaći Doomtown Records i francuski Crapoulet Records.

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 40 kn.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.