Bob Weir novom pesmom najavljuje dugo očekivani solo album

Izvor: BalkanRock.com, 23.Avg.2016, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bob Weir novom pesmom najavljuje dugo očekivani solo album

Bob Weir, najpoznatiji kao ritam gitarista benda Grateful Dead, predstavio je pesmu “Only a River” kojom najavljuje novu solo ploču “Blue Mountain”, prvu nakon 30 godina koja je sastavljena od kompletno novog materijala.

Ploča “Blue Mountain” trebalo bi da bude objavljena 30. septembra za Columbia Records etiketu. Album je inspirisan vremenom kada je kao petnaestogodišnjak radio na ranču u Vajomingu.

Snimanje je obavljeno tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << proleća i jeseni prošle godine u Vudstoku, Njujork i u kalifornijskom San Rafaelu. Produkciju potpisuje Josh Kaufman, a od muzičara na ploči se pojavljuju Josh Ritter, Lukas Nelson, Scott Devendorf, Joe Russo, kao i Walter Martin iz benda The Walkmen, i tekstopisci Gerrit Graham and John Perry Barlow.

Weir ima zakazanu turneju od osam koncerata, a prateći bend na toj “Campfire Tour” seriji koncerata činiće članovi benda The National Bryce Dessner, Aaron Dessner i Scott Devendorf, kao i Josh Kaufman.

U nastavku možete poslušati najavni singl, a takođe možete pogledati kompletan spisak pesama sa buduće ploče:

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.