Izvor: BalkanRock.com, 26.Apr.2016, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blaze Bayley – Infinite Entanglement (2016)

Kada bih bio primoran da opišem ovaj album u jednoj rečenici, ona bi glasila: “Spoj tradicionalnog sa modernim”. Ex-Iron Maiden član Blaze Bayley nas je počastio još jednim zanimljivim izdanjem, koje je izašlo pod etiketom čiji je on vlasnik, čak je bio zadužen i za produkciju u saradnji sa Chrisom Appletonom. Reklo bi se standard kada je njegov rad u pitanju.

Album otvara naslovna “Infinite Entanglement“, zanimljiv, baš onako Maidenovski >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << ritam, sa lepim vokalnim linijama, u sve to se odlično uklapa i povremeno horsko pevanje. Na nju se nadovezuje odlična “A Thousand Years“, pesma sa melodičnim gitarama i stadionskim refrenom, potencijal za veliki hit na albumu. Moram da napomenem da je Blaze ovo odlično sklopio, jer je čovek zadužen za tekstove pa i za veći deo muzike na albumu, samo mogu da kažem ‘kapa dole majstore’. Šta tek reći za “Human” , pesma se zasigurno neće svideti starim Maiden fanovima, ali onima koji vole Symphony X sigurno hoće, pesma ima taj moderni šmek, koji je definitivno nedostajao albumu.

What Will Come” odudara od kompletnog albuma, kako zbog akustičnih gitara i gudačkih instrumenata, tako i zbog zanimljivog načina na koji je izneo Blaze. Još jedna pesma koja podseća na starije radove je “Stars Are Burning“, ritmički čvrsta sa odličnom solažom. Sledi jedna od najboljih pesama na albumu, “Solar Wind“, koja je prepuna ritmičkih promena, sa zaraznim refrenom i lepim melodijama. Simpatičan instrumental “The Dreams of William Black” nas uvodi u “Calling You Home“, daleko najčvršću pesmu na albumu, ponovo sa horskim refrenom i odličnim bubnjem. “Dark Energy 256” je jedna od najslabijih tačaka na albumu, nekako previše podseća na Blazeov Maiden period, dok je sledeća “Independence” sušta suprotnost. Veoma lagani akustični deo, nakon koga kreće eksplozija; u svakom smislu odlična numera. Album zatvara “A Work of Anger” koja aranžmanski malo podseća na prethodnu, ali opet je drugačija, dosta sporija i čvršća, sa naratorskim delovima i jedna od najboljih što se tiče Blazeovog raskošnog vokala.

Dobili smo jedan i više nego solidan album. Verovatno će se onim okorelim Maiden fanovima manje dopasti, ali verujem da će i oni pronaći po koju pesmu. Jedinu veću zamerku imam na produkciju, nekako ume da zasmeta, kao da su vokali konstantno negde “pozadi”, nemaju širinu. Osim toga sve drugo je zadovoljavajuće, a za posebnu pohvalu je trud samog autora prikupljanjem velikog broja gostujućih muzičara specijalno za ovaj album pa je pravo osveženje čuti gudačke instrumente.

Spisak pesama:

1. Infinite Entanglement  (04:26)

2. A Thousand Years  (03:26)

3. Human  (03:31)

4. What Will Come  (04:48)

5. Stars Are Burning  (03:48)

6. Solar Wind  (04:01)

7. The Dreams of William Black  (02:20)

8. Calling You Home  (05:21)

9. Dark Energy 256  (04:01)

10. Independence  (05:11)

11. A Work of Anger  (05:33)

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.