Bilbord, Dingospo Dali i Uzemljenje 20. decembra u Babel Baru

Izvor: SvetGitara.com, 17.Dec.2014, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilbord, Dingospo Dali i Uzemljenje 20. decembra u Babel Baru

U subotu 20. Decembra, s početkom u 22h, u klubu Babel Bar & Terrace, publika će biti u prilici da čuje tri benda Bilbord, Dingospo Dali i Uzemljenje, a ulaz je 200 dinara.

Bilbord je autorski bend iz Beograda osnovan 2012. godine pod uticajem britanskog pop/rok i psihodeličnog zvuka sa tekstovima isključivo na srpskom jeziku. Predstavljaju spoj britanske pop kulture 60-ih godina i alternativnog indie rok zvuka sa kraja 20-og i početka 21-og veka.

Dingospo Dali je beogradski >> Pročitaj celu vest na sajtu SvetGitara.com << alternativni rok sastav, formiran pre 3 godine, koji je napravio mešavinu galame, ritma i melodičnosti, vođen raznim uticajima bendova uglavnom mračnijeg zvuka. Sa svojom prvom snimljenom pesmom pod nazivom „Pelin“ našli su se na „Bigz komplikaciji“, a ubrzo nakon toga objavili su i svoj prvi spot za pesmu „Ona“. Jedan od njihovih većih uspeha je plasiranje u finale Demo Master Festivala, nakon čega su održali uspešan koncert na zidiću Milana Mladenovića, ispred Doma Omladine.

Uzemljenje je beogradski alternativni rok-bend, nastao 2011. godine. Njihovu muziku odlikuje mnoštvo gitarskih efekata, posebno distorzije i modulacije, koje bendu daju poseban autorski pečat i koje definišu njihov zvuk. Posebna pažnja posvećuje se tekstovima, koji treba da imaju apelativnu ulogu na slušaoce i ljudsku svest. Tekstovi su društveno angažovani, sa jasnom kritikom na račun društvenog sistema, ali i čoveka kao pojedinca. Kao demo bend nastupali su na 47. Gitarijadi u Zaječaru.

Nastavak na SvetGitara.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SvetGitara.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SvetGitara.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.