Bijonse peva u Beogradu 15. aprila

Izvor: Politika, 04.Feb.2013, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijonse peva u Beogradu 15. aprila

Novu turneju popularna pop pevačica počeće koncertom u Srbiji, a u Evropi će gostovati u još samo 19 gradova

Pop pevačica Bijonse (31) održaće koncert u Beogradu 15. aprila u Kombank areni, što će biti njen prvi nastup na novoj svetskoj turneji „The Mrs. Carter Show”. Ovo će biti njena prva turneja posle tri godine, koja se najavljuju kao najambicioznija i najveća serija koncerata ove zvezde, a planirano je da traje godinu dana.

Posle Beograda, Bijonse >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << će gostovati u još samo 19 gradova Evrope, između ostalih i u Dablinu, Berlinu, Parizu, a u Londonu će održati četiri uzastopna koncerta u O2 areni. Severnoamerička turneja pop dive počeće 28. juna u Los Anđelesu i obuhvatiće više od 20 gradova. Kao glavna zvezda, Bijonse će nastupiti na najvećem svetskom muzičkom festivalu „Rok u Riju”, 13. septembra u Brazilu, a u drugom delu turneje obići će Južnu Ameriku, Australiju i Aziju.

Šta se sve može očekivati na novim koncertima popularne Bijonse, moglo je da se vidi preksinoć, kada je oduševila gledaoce utakmice američkog fudbala „NFL Superboul”, priredivši im spektakularan nastup tokom poluvremena. Šou dive je trajao 15 minuta, tokom kojih je predstavila deo onoga što priprema za turneju: impozantnu binu, ogromne led ekrane u podu bine i iza nje, specijalne 3D efekte...

Pevačica se pojavila na sceni u kožnom kombinezonu sa čipkastim detaljima koji je dizajnirao njujorški kreator Rubi Singer, a na bini je okupila i članice njene nekadašnje grupe „Destiny's child” – Keli Roland i Mišel Vilijams. Bijonse je šou počela numerama „Love on top” i „Crazy in love”, a stadionom su odjekivali delovi pesama „End of time”, „Baby boy”, „Bootylicious”, „Independent women”, „Single ladies (Put a ring on it)” i „Halo”.

Bijonse je na „Superboulu” pevala uživo nakon što je priznala da je pevala na plejbek na inauguraciji predsednika Baraka Obame, 21. januara, što su joj mnogi zamerili.

Poslednja turneja Bijonse „I Am…” iz 2009. bila je vrlo uspešna i našla se na prvom mestu „Bilbordove” liste najposećenijih turneja. Obuhvatila je više od 100 koncerata u 32 zemlje, a koncertima je prisustvovalo više od 1,1 miliona posetilaca.

Bijonse je jedna od najprepoznatljivih umetnica u pop kulturi. Ova pevačica i glumica (igrala i u hvaljenom mjuziklu „Devojke iz snova” Bila Kondona) do sada je objavila četiri solo albuma, prodatih u više od 75 miliona primeraka širom sveta. Dobila je 16 „Gremi” nagrada, magazin „Bilbord” ju je imenovao za najboljeg ženskog izvođača i najizvođenijeg radijskog izvođača u ovom veku.

Kritičari konstantno hvale njene energetične nastupe koji je ličnim stilom izdvajaju kao pevačicu budućnosti. „Bijonse oduzima dah svojom potrebom da zabavi” ocenio je Ben Ratlif iz „Njujork tajmsa” dok Šandal Eustace iz „Vankuver sana” smatra da „Bijonse spaja teatralnost i muzičko izvođenje tako lako demonstrirajući njene mnogobrojne talente”.

R. S.

objavljeno: 04.02.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.