“Baš sam sretan” – novi spot Drvoreda

Izvor: BalkanRock.com, 24.Mar.2016, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Baš sam sretan” – novi spot Drvoreda

Ususret svom najvećem nastupu u zagrebačkoj Tvornici kulture 1. travnja balkankan ekipa Drvored objavila je novi spot i singl za pjesmu “Baš sam sretan”.

Video za najljepšu baladu s albuma “Arhelino” nastao je kao rezultat dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje Drvoreda sa snimateljem i producentom Marinom Nekićem koji je napravio i prvi spot za “Le vieux marin / Ribar”. Ovog puta se uz pjesmu “Baš sam sretan” autor odlučio poigrati s filmskom >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << tematikom i kadriranjem jer pričom uvodi gledatelja u osebujan kontekst surove stvarnosti, donekle u kontrastu s tekstom ljubavne pjesme koja govori o nježnosti i privrženosti, te potiče gledatelja na razmišljanje i maštanje. Video je u potpunosti sniman i produciran u Brazilu gdje autor trenutno živi i radi, a u glavnim ulogama su brazilski glumci koji za potrebe spota govore hrvatski. Oprema je ista onoj korištenoj u filmu “Hobit” o čemu govori kvaliteta ovog video uratka koji se gleda kao kratki film pun emocija.

Zagrebački bend Drvored izdao je svoj prvi album “Arhelino” u rujnu prošle godine, da bi zatim rasprodali mali pogon zagrebačke Tvornice kulture na promociji albuma, te završili godinu nastupima na “Balkankan turneji” koja je obuhvaćala klubove u Križevcima, Šibeniku, Splitu i Ljubljani.

I ovoga puta Drvored se ne šali, nakon izvrsnih kritika i reakcija, bend je spreman za veliku pozornicu i svoj najveći koncert u karijeri kada će njihov široki raspon world music, ska i rock glazbenih utjecaja raspametiti publiku. Ovu deveteročlanu ekipu krasi iznimna puhačka sekcija, tekstovi na francuskom i hrvatskom jeziku te možemo reći kako su apsolutno unijeli svježinu na hrvatsku glazbenu scenu. U kratkom roku njihovi koncerti postali su plesna atrakcija, a žanr “balkankan” koji su osmislili polako, ali sigurno širi se regijom.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.