Уторком само добра музика у Новом Саду! (уторак, 13. јун)

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 07:01

Уторком само добра музика у Новом Саду! (уторак, 13. јун)

Сујеверје да је 13. уторак у месецу несрећан дан постоји међу Грцима и народима који говоре шпански. Генерално, уторак се сматра несрећним даном, односно тмурним и опасним за ове народе. Ми Новосађани смо одлучили да и ако нека истина постоји у овој теорији, лошу енергију отерамо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << добром музиком. Фото: Градске инфо Посетиоци Културне станице Барка имаће прилику да присуствују концерту „Поп рок мисија“ од  20.00 часова.
Фото: PrtSc/barka.kulturnestanice.rs Пројекат удружења „Поп рок“ хор, под називом „Поп рок мисија“, подржан је од стране Покрајинског секретеријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.
Циљ концерта је промоција и афирмација музичке културе и вредности поп рок музике и враћање тих музичких праваца на новосадску музичку сцену. Очекују вас поп рок композиције, које су старијим генерацијама познате и радо слушане током претходних деценија. Извођачи ће ове нумере покушати да приближе и млађој новосадској публици, која у данашње време нема прилику да слуша ове, може се рећи, култне поп и рок песме.
Програм је намењен свим љубитељима музичке културе и уметности. Свим генерацијама, а посебно омладини, тј. млађој популацији, као примарној циљној групи која тек треба да изгради свој музички укус.
Такође, концерт је намењен и старијим суграђанима, који су већ спознали праве вредности у музичкој култури.
У Српском народном позоришту можете погледати представу „Појачало и гитара“ од 20:30 часова.
Фото: PrtSc/snp.org.rs Концерт „Путевима традиције“ биће одржан  у 19.30 сати у Културној станици Еђшег. Фото: Градске инфо Очекује вас Мешовити хор, Певачка група, вокални солиста Славко Нашигаћин, Народни оркестар и Драмска радионица Културно-уметничког друштва „Светозар Марковић“, који ће на концерту под називом „Путевима традиције“ извести програм:
Народне песме: Расло ми је бадем дрво; Пјева лола одјекује гора; Ја из Јања, драги из Шипова; Прели прело мило до милога; Кавал свири; Не се бели Мари море; Сплет песама из Шумадије; Песме из Македоније, Та на солбици – бугарска народна песма; Шкрипи ђерам; У мајке су три девојке; Које ли је доба ноћи; Чула јесам да се драги жени
Староградске песме: Милкина кућа на крају; Мало ја, мало ти
Хорска композиција: Осма руковет – С.С. Мокрањца
Оркестарске нумере: Арапско – Тројанац; Параћинка – Зајечарка; Палистерско оро; Мали градски валцери
Наратив у изведби руководиоца Драмске радионице Иване Антић.
Култура и уметност, обичаји и веровања су аутентичне вредности које се морају сачувати – из прошлости за будућност… за нове генерације, да живе у нама и кроз нашу музику и песму!
Због планираних радова на водоводној мрежи без воде ће од 7 до 23 сати бити Футог. Напомена: Цистерна са пијаћом водом ће бити постављена на следећим локацијама:
Новосадска улица, испред Дома за децу и омладину ометену у развоју Улица Раде Кончара бр. 2, испред ОШ „Мирослав Антић“ Пролетерска улица, испред Дома здравља Постоји могућност да ће у току радова, уколико за тим буде потребе, блокада водоводне мреже бити продужена.
И док је Футог без воде, поједине улице у граду ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које!
Novosađani kako se vi branite od komaraca?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уторком само добра музика у Новом Саду! (уторак, 13. јун) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.