Хеви метал музика смањује ниво стреса

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 08:01

Хеви метал музика смањује ниво стреса

Америчка психолошкиња тврди да хеви метал музика помаже у ублажавању негативних емоција и смањивању стреса. Фото: Pexels/Pixabay Докторка Никол Андреоли, клиничка психолошкиња и терапеуткиња, објавила је ТикТок видео који је постао виралан, а у коме објашњава како и зашто хеви метал >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << музика има позитивне ефекте на наш мозак и ментално здравље.
Како она каже, хеви метал не само да нас чини опуштенијим, већ нам омогућава логичније размишљање и закључивање.
Све то је одговор на ТикТок видео кориснице KatieLeigh37, која је причала о томе како јој метал музика омогућава “потпуни мир” за разлику од свакодневних активности попут куповине.
Докторка Андреоли рекла је да хеви метал смањује нивоа кортизола, што помаже у смањивању стреса. Уједно, људи који слушају ову музику имају комплекснији начин размишљања, јер ова музика помаже код фокусирања, пише Лоудер.
Иако неке од речи песама имају насиље за тему, није пронађена повезаност између слушања овог жанра и насилности, већ то условљава бољи начин за процесуирање беса.
Top 6 gradskih automobila: Savršeni partneri u gužvama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хеви метал музика смањује ниво стреса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.