Zovem ga Ženja: Istorija poznanstva Lukašenka i Prigožina​

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jun.2023, 09:17

'Zovem ga Ženja': Istorija poznanstva Lukašenka i Prigožina​

Dok su se ove subote tenkovi Vagnerovih plaćenika kretali ka Moskvi, a globalna javnost iščekivala vesti o mogućem puču protiv ruskog lidera Vladimira Putina, sada je jasno da su iza scene trajali pregovori. Tema je bilo - kako iznaći rešenje za pitanje Prigožin. Istog dana, 24. juna, portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da će, nakon pokušaja pobune, šef plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin "otputovati u Belorusiju". "Dva predsednika su se zaista složila da će...
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klix: Avion Prigožina napustio Belorusiju i zaputio se prema Moskvi – sa šefom Vagnera ili bez?

Izvor: Danas, 28.Jun.2023

Privatni avion za koji se veruje da ga koristi šef paravojne formacije Vagner Jevgenij Prigožin poleteo je sa vojnog aerodroma u Belorusiji te se zaputio prema Moskvi.

Nastavak na Danas...

„Ženja Prigožin, tako ga zovem, Ženja“: RSE o istoriji poznanstva Lukašenka i Prigožina​

Izvor: Danas, 28.Jun.2023

Dok su se ove subote tenkovi Vagnerovih plaćenika kretali ka Moskvi, a globalna javnost iščekivala vesti o mogućem puču protiv ruskog lidera Vladimira Putina, sada je jasno da su iza scene trajali pregovori. Tema je bilo - kako iznaći rešenje za pitanje Prigožin, piše Radio Slobodna Evropa (RSE).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.