„Zlo“ preti Rusiji – ruski patrijarh

Izvor: Vostok.rs, 13.Dec.2023, 15:19

„Zlo“ preti Rusiji – ruski patrijarh

Celoj planeti preti „zlo“ sa kojim se Moskva trenutno bori, izjavio je u utorak poglavar Ruske pravoslavne crkve patrijarh Kiril. Ruski svet je značajan deo ljudske civilizacije, što znači da bi pretnja sa kojom se suočava mogla dovesti do „strašnih posledica“ za narode svuda, dodao je on.
Patrijarh Kiril je to komentarisao obraćajući se majkama i suprugama ruskih vojnika koji učestvuju u vojnoj operaciji protiv Ukrajine. Opisujući pretnju Rusiji kao „zlo“, patrijarh Kiril je insistirao na tome da se protiv nje mora boriti kako bi se sprečilo njeno širenje, takođe izjavljujući da „pasivan stav“ nije opcija. „Ako se pravimo da se ništa ne dešava, ako ne reagujemo ili ne želimo da reagujemo, onda zlo počinje da se širi poput šagrinske kože i upija zdrave ćelije tela“, naveo je pravoslavni poglavar. Patrijarh je dalje pripadnice publike, koje su bile iz Odbora porodica ratnika otadžbine (CFVO), opisao kao „istinsku snagu duha“, dok je njihov doprinos svojoj zemlji pohvalio kao „neprocenjiv“. On je istakao da je rad organizacije značajan jer porodica služi kao spona među generacijama, „prenošeći deci prave vrednosti pravoslavne vere i ljubavi prema otadžbini“. Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je prošlog meseca da vojna operacija protiv Ukrajine nije bila samo za nacionalni suverenitet i dobrobit ruskog naroda, već je bila i borba „za slobodu celog sveta“. „Diktatura jednog hegemona postaje i opasna za druge“, tvrdi Putin, dodajući da je Rusija „na čelu izgradnje pravednijeg svetskog poretka“. Prema rečima predsednika, Moskva se protivi rusofobiji i drugim oblicima rasizma i neonacizma koji su „gotovo postali zvanična ideologija zapadnih vladajućih elita“. Izvor: RT (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.