Izvor: RTS, 26.Maj.2022, 05:37

Žestoki udari na 40 gradova u Donbasu; Moskva: Civilni brodovi mogu da koriste luku Marijupolj

Rat u Ukrajini ušao je u 92. dan. Najmanje sedam osoba je poginulo u granatiranju centra Harkova, saopštili su lokalni zvaničnici. Civilni brodovi mogu bezbedno da koriste luku Marijupolj pošto je opasnost od mina eliminisana, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba kaže da se mirovni pregovori sa Rusijom zapravo ne vode.
Lider ruske republike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da su ruske snage ušle u Lisičansk i da su na ulazu u Severodonjeck, u Luganskoj oblasti, na istoku Ukrajine.
Gubernator Severodonjecka tvrdi da ruske trupe raketama gađaju objekte u kojima se kriju civili. Ima mrtvih i ranjenih, a Ukrajinci pružaju otpor. 
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da otvara dva pomorska humanitarna koridora za izlazak stranih brodova iz luka na Crnom i Azovskom moru.
Predsednik Zelenski poručuje da će povlačenje Rusa na granice pre rata – biti prvi korak i uslov za nastavak direktnih pregovora sa Putinom.
Rat u Ukrajini počeo je 24. februara. Moskva tvrdi da je cilj akcije sprečavanje genocida u Donbasu, "demilitarizacija" i "denacifikacija" Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Putin poručio da će rešiti krizu s hranom samo ako Zapad ukine sankcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2022

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je italijanskom premijeru Mariju Dragiju u telefonskom razgovoru da je Rusija spremna da značajno doprinese rešavanju međunarodne krize sa hranom, ali samo u slučaju da joj Zapad ukine sankcije, saopštio je Kremlj. Rat u Ukrajini ušao je u 92. dan. Volodimir...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.