Zapad saglasan: Oštrije mere protiv Moskve

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2014, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapad saglasan: Oštrije mere protiv Moskve

Lideri Francuske, Nemačke, SAD, Britanije i Italije dogovorili su se da preduzmu dalje mere protiv Rusije zbog ukrajinske krize, saopšteno je iz kabineta francuskog predsednika.

Rusija trn u oku: Lideri zapadnih zemalja ne odustaju od sankcija

 

U saopštenju iz kabineta francuskog predsednika Fransoa Olanda izdatom nakon telefonskog razgovora sa američkim predsednikom Barakom Obamom, nemačkim kancelarom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Angelom Merkel, premijerom Velike Britanije Dejvidom Kameronom i Italije Mateom Rencijem izraženo je žaljenje što Rusija nije izvršila pritisak na proruske aktiviste u Ukrajini da sednu za pregovarački sto, niti je preduzela konkretne mere da osigura kontrolu rusko-ukrajinske granice.

 

Lideri su istakli da prate da li Rusija daje direktnu vojnu pomoć proruskim aktivistima u Ukrajini.

 

"U ovim uslovima petoro šefova država i vlada potvrdilo je nameru da usvoji nove mere protiv Rusije, ali su istakli spremnost da nastave kontakte sa Moskvom", navedeno je u saopštenju.

 

Lideri su se saglasili da je potrebno udvostručiti napore za postizanje primirja u Pojasu Gaze.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Obama, Merkel, Oland pozvali na prekid vatre u Libiji

Izvor: Blic, 29.Jul.2014, 01:21

Vodeći evropski lideri i Barak Obama su pozvali na prekid vatre u Libiji i apelovali na UN da preuzmu vodeću ulogu u naporima da se zaustavi nasilje i bezakonje u toj zemlji i povrati stabilnost...Apel je upućen posredstvom konferencijske telefonske veze između američkog predsednika Obame, nemačke...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.