Zanimljivosti čarobnog grada Moskve

Izvor: Prva.rs, 24.Jan.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zanimljivosti čarobnog grada Moskve

Moskva je glavni i najveći grad Rusije, nalazi se na istoimenoj reci. Sa oko 12.000.000 stanovnika, grad se smatra jednim od najvećih u Evropi. Ako budete otišli u Moskvu, koliko god ostali, neće vam biti dovoljno da otkrijete sve tajne koje krije.
Ipak, evo par predloga o lokacijama koje ne bi trebalo da propustite u čarobnom gradu.
Ne obazirite se na mapu, već idite gde god vas put odvede. Počnite sa Crvenog trga koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << je najpoznatiji gradski trg. Tu se pre svega nalazi “Hram Vasilija Blaženog” koji je jedan od najpoznatijih simbola Moskve. Prepoznatljiv je po karakterističnim šarenim kupolama. Takođe tu je i Kremelj, koji je istorijski utvrđeni kompleks, i koji uključuje četiri katedrale i četiri palate, a okružen je kremaljskim zidom. Državni istorijski muzej koji je ujedno i najpoznatiji muzej u istoriji Rusije, nalazi se u zgradi iz 1883. godine. Pored toga morate posetiti “Stari Arbat”, jednu od glavnih ulica
Moskve koja je nastala u 14. veku. Postoji i novi Arbat koji se već nalazi među soliterima u novom delu Moskve I koji služi između ostalog za kupovinu i odlaske u restorane. 
Ali, grad ima još jednu potpuno drugu stranu, noćni život, koji može da bude dosta skup, ali ako ste dovoljno radoznali i na mestu istražujete skrivene ulice Moskve možete naći povoljnije ali ne manje zanimljiva mesta. U svakom slučaju je dobar provod zagarantovan.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.