Zaharova upozorila Južnu Koreju: Slanje oružja je neprijateljski, antiruski čin

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 09:46

Zaharova upozorila Južnu Koreju: "Slanje oružja je neprijateljski, antiruski čin"

Moskva smatra da su isporuke oružja Ukrajini otvoreno neprijateljski antiruski čin, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je komentarisala izjavu predsednika Južne Koreje Jun Suk Jola o mogućoj vojnoj pomoći Kijevu.

"Rusija vodi odbrambena vojna dejstva protiv kolektivnog Zapada koji je izabrao marionetski režim u Kijevu kao instrument u svom hibridnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posredničkom ratu protiv nas. U takvoj situaciji bilo kakve isporuke oružja Ukrajini, odakle god da dolaze, smatramo otvoreno neprijateljskim antiruskim činom", naglasila je Zaharova.

Po njenom mišljenju, takvi koraci će imati "izuzetno negativan uticaj na bilateralne odnose sa državama koje ih preduzimaju i biće uzeti u obzir prilikom formiranja ruskih stavova o pitanjima koja utiču na fundamentalne bezbednosne interese dotičnih zemalja“.

"U slučaju sa Južnom Korejom moglo bi da se radi o pristupima rešavanju situacije na Korejskom poluostrvu", objasnila je Zaharova.

Ona je podsetila da Oružane snage Rusije izvode visoko precizne napade isključivo na vojne ciljeve, a ne na objekte civilne infrastrukture.

"Što se tiče zabrinutosti oko civilnih žrtava, nažalost to je realnost sa kojom su se suočili civili u Donbasu još 20174. godine usled napada bande koja je preuzela vlast u Kijevu. To je jedan od ključnih uzroka sadašnje krize. Nismo videli saosećanje 'kolektivnog Zapada', uključujući Seul, prema tim brojnim žrtvama", zaključila je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.