Zaharova: Prag nastavlja da raspiruje antirusku kampanju pod falsifikovanim izgovorima

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2021, 08:55

Zaharova: Prag nastavlja da raspiruje antirusku kampanju pod falsifikovanim izgovorima

Moskva je zahtevala smanjenje broja zaposlenih u češkoj ambasadi, uzimajući u obzir suštinski disparitet u kategoriji lokalno zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
„Kao odgovor na neprijateljske korake Praga, zahtevali smo da se smanji broj zaposlenih u češkoj ambasadi u Moskvi, uzimajući u obzir značajan disparitet u kategoriji lokalnog zaposlenih“, izjavila je portparol Ministarstva Marija Zaharova. Ranije je češki ambasador Viteslav Pivonjka pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, gde mu je uručen protest u vezi sa postupcima zvaničnog Praga. „Ambasadoru je rečeno da zadržavamo pravo da preduzmemo druge korake u slučaju daljeg zahuktavanja histerične antiruske kampanje u Češkoj“, naglašava seu saopštenju ruskog Ministarstva. Dodala je da je ambasadoru rečeno da Prag nastavlja da raspiruje antirusku kampanju pod falsifikovanim izgovorima i da svojim delovanjem uništava bilateralne odnose. Zaharova je naglasila da je „za nas neprihvatljiv jezik ultimatuma“, zaključuje se u komentaru.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.