ČEŠKI ULTIMATUM MOSKVI: Prete proterivanjem čak 60 diplomata, Kremlj neće ostati bez odgovora

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 10:02

ČEŠKI ULTIMATUM MOSKVI: Prete proterivanjem čak 60 diplomata, Kremlj neće ostati bez odgovora

Prag tvrdi da je Rusija umešana u eksploziju u skladištu municije u češkom selu Vrbetice 2014

Češka bi mogla da izbaci oko 60 članova ruske ambasade u Pragu, ukoliko se Rusija ne odluči da do podneva povuče odluku da protera češke diplomate koje su proglašene personama non grata, rekao je danas ministar spoljnih poslova Češke Jakub Kulhanek za Lidove novine.

- Radi se o otprilike 60 ljudi. Cilj je da ovaj broj ruskog osoblja treba da odgovara broju osoblja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje se sada nalazi u našoj ambasadi u Moskvi - rekao je češki minsitar, a preneo TAS S.

Prag tvrdi da je Moskva umešana u eksploziju u skladištu municije u češkom selu Vrbetice 2014, zbog čega su vlasti Češke proterale 19 ruskih diplomata, uz tvrdnju da su delovi vojne obaveštajne službe.

Moskva je odgovorila, pa proteruje 20 članova česke ambasade iz Rusije.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČEŠKA ZAOŠTRAVA, ŠALJE ULTIMATUM MOSKVI: Rusija da smanji broj svojih diplomata u Pragu! Ima rok do kraja maja!

Izvor: Kurir, 22.Apr.2021

Češka Republika naložila je Rusiji da značajno smanji broj svojih diplomata u ruskoj ambasadi u Pragu kako bi ga prilagodila broju članova osoblja u češkoj ambasadi u Moskvi, saopštio je danas šef češke diplomatije Jakub Kulhanek.

Nastavak na Kurir...

Češka proteruje oko 70 zaposlenih u ruskoj ambasadi

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2021

Češka će smanjiti broj osoblja ruske ambasade na nivo češke diplomatske misije u Moskvi, rekao je ministar spoljnih poslova Češke Jakub Kulganek. Proterivanje može obuhvatiti oko 70 ljudi. "Juče sam rekao ambasadoru da ćemo, ako češke diplomate ne budu vraćene u Moskvu, smanjiti sastav...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.