Zaharova: Postoji i izvozna varijanta britanske spoljne politike, kao i Džonsona

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2017, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Postoji i izvozna varijanta britanske spoljne politike, kao i Džonsona

Moskva je spremna da izvede iz ćorsokaka odnose s Londonom, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Razmatrane su ozbiljne teme na sastanku šefova ruske i britanske diplomatije. To je naravno izvođenje rusko-britanskih odnosa iz ćorsokaka, a u taj ćorsokak ih nije dovela Moskva. Spremni smo da počnemo da radimo za to da ih odatle izvedemo“, rekla je Zaharova za televizijski kanal „Rusija 1“.

Ona je istakla da su Britanci veoma pragmatični i da svoju politiku prilagođavaju onima kojima se obraćaju.

„Ratoborne izjave uoči Džonsonove posete bile su usmerene unutrašnjoj publici, to je razrada unutrašnjeg dnevnog reda. Postoji, međutim i izvozna varijanta britanske spoljne politike, dnevnog reda, i izvozna varijanta Borisa Džonsona, koji može da razgovara o ozbiljnim stvarima, iako radi to tako kako radi. Tokom celog razgovora bilo je dominantno ozbiljno razmatranje veoma ozbiljnih problema“, rekla je Zaharova, dodavši da je reč i bilatelarnim i međunarodnim pitanjma.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
 
Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.