Izvor: RuskaRec.ru, 12.Apr.2017, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Nema nikakve svrhe dolaziti u Moskvu sa ultimatumima

Reks Tilerson je ranije na samitu ministara spoljnih poslova zemalja učesnica foruma G7 u Italiji izjavio da je u interesu RF da usaglasi svoje delovanje u pogledu Sirije sa SAD, a ne da podržava nepouzdanog partnera (predsednika Sirije Bašara Asada).
„Ja to uopšte ne vidim kao ultimatum", izjavila je tim povodom za televiziju „Doždь" Marija Zaharova.
„Čini >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << mi se da su već svi odavno shvatili da nema nikakve svrhe dolaziti kod nas sa ultimatumima, to je jednostavno kontraproduktivno", naglasila je ona.
NYT: Tramp je dokazao da nije „alat u rukama Rusa“
Kako je rekla to je uobičajena praksa Vašingtona, da na određeni način pokazuje mišiće ili zube i karakter pred početak pregovaračkog procesa.
U principu to je jedna od taktika pregovaračkog procesa da se odrede krajnje pozicije, a potom tokom pregovora na neki način nivelišu i pronađu određene kompromisne tačke, smatra ona.
Reks Tilerson je juče stigao u dvodnevnu posetu Moskvi, inače prvu jednog visokog zvaničnika nove američke administracije, tokom koje će pregovarati sa ministrom spoljnih poslova RF Sergejem Lavrovom, prenosi RIA Novosti. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.