Zaharova: Moskva Kosovo smatra sastavnim delom Srbije

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2016, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Moskva Kosovo smatra sastavnim delom Srbije

Rusija,  kao i do sada, ne smatra samoproglašeno Kosovo državom. Odnos Moskve prema njegovoj „državnosti” nije promenila ni odluka Stalnog arbitražnog suda u Hagu da ga primi za svog člana – izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova RF Marija Zaharova.

Ona je pritom ukazala da su bili ignorisani stavovi mnogih država koje ne priznaju nezavisnost Kosova (između ostalih, Argentine, Brazila i Indije).

Zaharova je u ime ruske diplomatije  podvukla: da Moskva Kosovo smatra sastavnim delom Srbije, u skladu sa odgovarajućom rezolucijom Saveta bezbednosti UN.

Upozorila je da je uguravanje samoproglašeniog Kosova u međunarodne strukture koje obezbeđuje Zapad, protivpravno i da je upereno protiv interesa Srbije.

Odluka o „uguravanju” u Stalni savet arbitražnog suda doneta je sa 41-im glasom „za”, 24 protiv i 13 uzdržanih.

Fakti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.