Zabranjene sajentološke knjige u Rusiji

Izvor: S media, 01.Jul.2011, 02:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjene sajentološke knjige u Rusiji

Sud u Moskvi zabranio je dela osnivača Sajentološke crkve, saopštila je juče kancelarija državnog tužioca, navodeći da će zabrana važiti na celoj teritoriji Rusije.

Moskovski sud je ocenio da knjiga "Šta je Sajentologija?" i druga dela L. Rona Habarda "sadrže poziv na ekstremističke aktivnosti", ističe se u saopštenju, prenosi AFP.

Medvedev zaboravio ručnu, džip krenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na masu (VIDEO)

Čim odluka suda postane pravnosnažna, sajentološke knjige će se naći na federalnom spisku zabranjenog ekstremističkog materijala.

Zvaničnici Sajentološke crkve su izjavili da će uložiti protest, dok je njihov predstavnik za Rusiju, Juri Maksimov, kazao da u Rusiji ima na "desetine hiljada" poklonika sajentologije.

Ruski mediji tvrde da je među njima nekoliko tajkuna i političara.

Za rusku pravoslavnu crkvu, sajentologija je "totalitarna sekta".

Habard, pisac naučne fantastike, osnovao je Sajentološku crkvu 1954. u Los Anđelesu. Prema njegovom učenju, tehnologija može da proširi um i pomogne u reševanju problema.

Grupa tvrdi da ima 10 miliona pristalica širom sveta, od kojih su najpoznatije holivudske zvezde Tom Kruz i Džon Travolta.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.