ZAHAROVA RAZOTKRILA PRIŠTINU! Rade sve da uvere javnost da Moskva menja stav o Kosovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2021, 17:54

ZAHAROVA RAZOTKRILA PRIŠTINU! Rade sve da uvere javnost da Moskva menja stav o Kosovu

Prištinske vlasti rade sve da ubede javnost da Rusija menja stav o Kosovu. U tu svrhu koriste različite dezinformacije - lažna pisma koja su, navodno, ruske vlasti uputile Prištini.

Portparolka Ministarka inostranih poslova Rusije Marija Zaharova kaže da ovo nije jedinstven takav slučaj. O mnogim stvarima, koje su "bezobrazne, apsurdne i u nekom stepenu, agresivne, zvanična Moskva ne govori u javnosti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Oni imaju za cilj da se u javnosti formira mišljenje da Rusija menja stav prema Kosovu, da se taj stav može promeniti, da Rusija balansira itd. To je od krucijalnog značaja za njih, za određene kosovske snaga koje tamo rukovode. Pre svega, za one koji stoje iza njih - rekla je ona.

Kao što je navela, Rusija neće komentarisati sve provokacije koje dolaze sa Kosova i da je njen stav nepromenjiv. Ona se oslanja na međunarodno pravo, između ostalog na rezoluciju SB UN 1244.

Ranije je takozvana bivša kosovska ministarka Meliza Haradinaj-Stubla objavila na tviteru pismo koje je, navodno, diplomatsko predstavništvo Rusije u Prištini uputilo Ministarstvu inostranih poslova Kosova. Moskva je odmah reagovala, naglasivši da se radi o dezinformaciji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zaharova: Rusija nema ništa protiv produženja misije EUFOR u BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2021

Rusija nema ništa protiv produženja misije EUFOR u Bosni i Hercegovini, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova..."Međutim, mi se ne možemo složiti sa pokušajima jednog broja zapadnih partnera u SB UN da projekat rezolucije Saveta bezbednosti prošire...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.