Vučić u parku Zarjađe: Nestvarno!

Izvor: RTS, 18.Dec.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u parku Zarjađe: Nestvarno!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je naučno-tehnološki park Zarjađe, koji se nalazi tik uz Crveni trg i Kremlj.
U čast predsednika Srbije prvo je upriličena prezentacija istorije Moskve od nastanka do današnjih dana u sali pod nazivom "Vremenska mašina".

Smenjivale su se slike od trenutka kad su uspostavljene prve naseobine na toj teritoriji i prve zidine Kremlja, a prezentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je obuhvatila sve ključne momente u ruskoj istoriji – kada je Moskva zapaljena da bi Napoleon bio oteran, preko vojne parade 1941. godine koja je zbog zime i vejavice trajala samo 25 minuta, ali uz snažnu poruku da se Moskva neće predati, do 1961. godine, kada su Rusi na Crvenom trgu dočekali Jurija Gagarina posle prvog leta u kosmos, pa do današnjih dana.
Nakon toga, za predsednika Vučića je u Sali "Let" uprilična prava atrakcija parka: simulacija leta iznad Moskve – od Kremlja i Crvenog trga, poznatih parkova i fontana, muzeja, stadiona "Lužniki", do Moskva sitija – Moskva danju i atraktivna i moderna Moskva noću.
Simulacija je izazvala oduševljenje svih, a sam Vučić je to opisao rečima: "Nestvarno!"
Delegaciji predvođenoj Vučićem predstavljen je i deo parka gde deca na praktičan način u različitim kabinetima mogu da se upoznaju sa raznim pojavama, od toga kako nastaju vulkani, šta su minerali i slično.
Takođe, predsednik Srbije imao je priliku da vidi i amfiteatar odakle puca vidik na zidine Kremlja i Crkve Sv. Vasilija Blaženog.
Potom je čitava delegacija prešla preko pešačkog mosta iznad reke Moskve, u još jednom muzeju se upoznala sa istorijom Moskve, čime je poseta parku završena.
Park je otvoren u septembru ove godine, nalazi u centru grada u blizini Crvenog trga i Kremlja na prostranstvu od 13 hektara.
Prvi je gradski park izgrađen za poslednjih 50 godina, a povodom 870 godina Moskve otvorili su ga predsednik Rusije Vladimir Putin i gradonačelnik Sergej Sobjanjin.
Podeljen je u četiri pejzažne zone, u njemu se nalazi najbogatija živa botanička kolekcija biljaka, interaktivni medija centar, interaktivni arheološki muzej.
U izgradnji parka su korišćene savremene tehnologije, a prava atrakcija je pešački most 70 metara iznad reke Moskve.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u parku Zarjađe: Nestvarno! (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas naučno-tehnološki park Zarjađe, koji se nalazi tik uz Crveni trg i Kremlj...U čast predsednika Srbije prvo je upriličena prezentacija istorije Moskve od nastanka do današnjih dana u Sali pod nazivom "Vremenska mašina"...Smenjivale su se slike...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.