Vučić i Čepurin razmenili stavove i o briselskom sporazumu

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2013, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Čepurin razmenili stavove i o briselskom sporazumu

23.04.2013. -

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

Potpredsednik Vučić naglasio je neophodnost daljeg unapređenja tradicionalno dobrih odnosa dve zemlje i zahvalio Ruskoj Federaciji na velikoj političkoj podršci koju pruža Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta.

Vučić i Čepurin razmenili su stavove o briselskom sporazumu i dogovorili nastavak bliske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << saradnje dveju zemalja. Istovremeno, dogovorena je poseta Aleksandra Vučića Moskvi i susret sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejom Šojguom, kao i termin njegove uzvratne posete Beogradu.

Potpredsednik Vučić i ambasador Čepurin ocenili su da postoje  realne mogućnosti poboljšanja i unapređenja ekonomske saradnje Srbije i Rusije.

Vučić je novinarima, nakon dodele odlikovanja pripadniciama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, povodom Dana vojske, rekao da je sa ambasadorom Čepurinom razgovarao o bilateralnim odnosima, o briselskom sporazumu, daljoj podršci Ruske Federacije Srbiji u političkom i u ekonomskom smislu .

On je dodao i da očekuje da u junu u Sankt Peterburgu prisustvuje velikom ekonomskom forumu na kojem će biti i ruski predsednik Vladimir Putin i gde će imati brojne bilateralne susrete.

„To govori o ubrzanoj dinamici naših odnosa i moram da kažem da sam zahvalio našim ruskim prijateljima i partnerima na podršci koju su Srbiji davali u nadi da će je pružati i ubuduće”, rekao je Vučić.

Izvor: fakti.org    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.