Vučić: Rusija i u budućnosti jedan od ključnih partnera Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2017, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Rusija i u budućnosti jedan od ključnih partnera Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uoči predstojeće posete Moskvi, poručio je ruskom narodu da treba da znaju da zvaničnom Beogradu nije uvek lako, ali da je Srbija jedina zemlja među onima koje teže članstvu u EU, koja nikada nije glasala protiv Rusije i koja nikada nije i neće uvesti sankcije Rusiji.

Odnosi sa Rusijom prioritet su Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za budućnost, kazao je predsednik Vučić za Tas s.

"Ali to nije samo pitanje naših tradicionalnih odnosa, kao što neki tvrde. To je pitanje našeg budućeg odnosa, pošto vidimo Rusiju kao jednog od ključnih partnera u budućnosti a ne samo u prošlosti sa njenim velikanima kao što su Dostojevski, Jesenjin i Puškin, koje bi vam pomenuo i svaki Amerikanac. Mi smatramo Rusiju kao našeg partnera na političkom, ekonomskom i svakom polju", istakao je predsednik Vučić.

Srpski predsednik kaže da je za razvoj srpsko-ruskih odnosa uvek više zaslužan ruski predsednik Vladimir Putin nego mi.

Ljudi u Srbiji poštuju i vole Rusiju, ali mi smo mala zemlja i samo zahvaljujući Putinovom liderstvu, pažnja se obraća na Srbiji.

"Ako se setimo prethodnika Vladimira Putina, Srbija jedva da je postojala za njih, pošto su Jeljcinovi sastanci sa predsednikom (Slobodanom) Miloševićem bili veoma retki", podsetio je.

"Putin nije značajan samo za ruski narod, već tokom svog mandata on vodi brigu i pokazuje pažnju i srpskom narodu i mi smo mu veoma zahvalni na tome", rekao je predsednik Vučić.

Za Srbe, kako je dodao, sastanak sa liderom bratske Rusije je uvek izuzetno važan događaj.

"Nadam se da ću na našem sastanku razgovarati o globalnim pitanjima i da ću još jednom zahvaliti Ruskoj Federaciji na njenom podrški terotirojanom integritetu Republike Srbije. To nisu prazne reči, već istinska zahvalnost", kazao je predsednik Srbije.

Objasnio je i da Srbija nije i neće ni u budućnosti uvesti sankcije Rusiji.

Uz podsećanje da je to već puno puta do sada rekao ne samo ruskim medijima, već i svima drugima, predsednik Vučić je ponovio da Srbija neće uvesti sankcije Rusiji i, kako je kazao, nijedan pritisak ne može da nas natera da promenimo ovu poziciju.

"Želeo bih da se obratim narodu Rusije i kažem jednu stvar koju političari već znaju, ali je važno i da obični građani znaju: Nije uvek lako za Srbiju, ali setite se da je Srbija jedina zemlja među onima koje teže članstvu u EU koja nikad nije glasala protiv Rusije ni na jednom međunarodnom sastanku i koja nikad nije uvela nikakve sankcije", rekao je Vučić.

Beograd se, istakao je, suočava sa ozbiljnim pritiskom zbog svojih dobrih odnosa sa Moskvom.

"Ponekad kad učestvujete na nekim sastancima na Zapadu, o vezama između Rusije i Srbije od dva sata razgovara se sat i 45 minuta", naveo je srpski predsednik.

Predsednik Srbije boraviće u poseti Moskvi od 18. do 20. decembra tokom koje će, kako se očekuje, razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o brojnim bilateralnim i svetskim pitanjima, navodi ruska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić: Rusija i u budućnosti jedan od ključnih partnera Srbiji

Izvor: Blic, 08.Dec.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uoči predstojeće posete Moskvi, poručio je ruskom narodu da treba da znaju da zvaničnom Beogradu nije uvek lako, ali da je Srbija jedina zemlja među onima koje teže članstvu u EU, koja nikada nije glasala protiv Rusije i koja nikada nije i neće uvesti sankcije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.