Vučić: Koji je to američki avion bolji od ruskih kanti?

Izvor: N1 televizija, 23.Dec.2016, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Koji je to američki avion bolji od ruskih kanti?

Još se čekaju svi detalji dogovora Beograda i Moskve o isporicu naoružanja, pre svega šest lovaca Mig 29. Premijer Aleksandar Vučić nezadovoljan je zbog sumnji dela javnosti u valjanost ruske isporuke, ali danas nije želeo da odgovori na pitanje kada su avioni proizvedeni.

Ministar odbrane je objasnio da će na remont biti potrošeno 185 miliona evra i da će osim Migova koji stižu iz Rusije, Srbija za taj novac >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << modernizovati i četiri aparata koja već poseduje.

Novogodišnji poklon Rusije Srbiji - tako paket šest Migova vidi ambasador Ruske Federacije u Beogradu. Koliko Srbiju zapravo košta ruski dar i koliko će Rusija profitirati od poklona Srbiji? Na pitanja N1 šef vlade odgovara - pitanjima.

 "Ja sam mislio da su Amerikanci u svemiru, oni stigli u svemir, što ste za kante zainteresovani? Što se sekirate zbog kanti? Slušam već dva dana kako su kante. Što se sekirate zbog kanti”, rekao je Vučić, pritom ne dajući precizan odgovor ni na naše pitanje koje godine su Migovi proizvedeni? “Ne znam, neke kante stižu, što brinete zbog kanti”, upitao je premijer.

Nejasnoće oko ruskog novogodišnjeg poklona razjašnjava prvi čovek odbrane Zoran Đorđević. Kaže da će u rusku donaciju, Srbija uložiti 185 miliona evra. Taj novac će u Federaciju iz ušteda u srpskom budžetu do kraja 2018. godine i to u tri rate.

“Dajemo za modernizaciju i opremanje tih šest i ovih četiri koje imamo, tako da u jednom trenutku, na kraju 2018. imamo 10 aviona, potpuno opremljenih, da kažem kao najboljih, četvrte generacije”, objašnjava ministar.

Premijer Vučić objasnio je šta podrazumeva modernizacija aviona. “Hoćemo da na kako vi kažete kante, a ja mislim vrhunske mašine hoćemo da stavimo najmodernije rakete”, naveo je on.

Rok trajanja svih deset modernizovanih migova u srpskoj vojsci biće 14 godina. Da li je Srbija milione evra mogla uložiti u bolju avio-opremu? Ne, odgovara prvi čovek Vlade, jer, kako kaže, ruski Migovi su, po kvalitetu, na tronu.

“Pa vas ja sad pitam jesu li to loše mašine ili su najbolje? Pošto sam shvatio da su loše, još mi niste pokazali koja je to bolja. Pa makar dolazile iz Amerike. Još nisam video bolji avion iz Sjedinjenih Država, kažu da F22 ima određene karakteristike bolje, što se nije pokazalo u poslednjem susretu u Persijskom zalivu”, upitao je Vučić.

Alternative svakako nije bilo, objašnjava šef srpske odbrane, jer srpski vojnici znaju kako samo sa ruskim lovcima.

“Mi da smo kupili bilo koji drugi avion, kakav god da je, to ljudi koji znaju i koji se bave time znaju koliko bi to mnogo skupo koštalo i koliko bi vremena trebalo da mi stvarno poletimo”, ističe ministar Đorđević.

A da je država dočekala krajnji rok za nabavku bilo kakvih aviona podesća i sam ministar. Upozorava da je vojska ostala na trenutna četiri Miga koji su pri kraju upotrebe, Srbija bi u 2017. morala da plaća nekoj drugoj vojsci da čuva srpsko nebo.

Izvor: N1info

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučić negoduje zbog kritika na račun Migova

Izvor: N1 televizija, 23.Dec.2016

Još se čekaju svi detalji dogovora Beograda i Moskve o isporicu naoružanja, pre svega šest lovaca Mig 29. Premijer Aleksandar Vučić nezadovoljan je zbog sumnji dela javnosti u valjanost ruske isporuke, ali danas nije želeo da odgovori na pitanje kada su avioni proizvedeni...Izvor: N1info

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.