Vratila usvojeno dete

Izvor: Blic, 10.Apr.2010, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vratila usvojeno dete

Jedna Amerikanka iz Tenesija poslala je svog usvojenog sedmogodišnjeg dečaka natrag u Moskvu sa porukom da ga više ne želi. Dečaka je usvojiteljica poslala samog natrag u Moskvu

Dečak Artem Saveljev prošle godine je usvojen iz sirotišta i odveden u Tenesi, ali ga je njegova usvojiteljica, medicinska sestra Tori En Hansen (26), poslala natrag avionom uz poruku da "više ne želi starateljstvo nad detetom", piše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dejli mejl.

Ruska javnost je šokirana ovim slučajem, kao i činjenicom da je dečaka poslala samog i da mu nije rekla da ga vraća, već su mu ona i njena majka rekle da ga šalju na ekskurziju u Moskvu.

U poruci koju je napisala, ona traži poništenje usvajanja, optuživši sirotište u Vladivostoku za skrivanje informacija o problemima u ponašanju dečaka, koji je navodno mentalno nestabilan.

Ruski zvaničnici kažu da nikad nisu bili svedoci takve okrutnosti, pošto su dečaku obećali nov život.

Ruski komesar za prava dece Pavel Astakhov zatražio je čak da se donese zabrana da Amerikanci usvajajaju rusku decu.

Mediji u Moskvi postavljaju pitanja kako je detetu dozvoljeno da napusti Vašington, kao i kako je avio kompanija "Junajted erlajns" dozvolila da maloletnik putuje sam.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.