Verujem da sam pobedio karcinom!

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jul.2015, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verujem da sam pobedio karcinom!

Mladi Lazar Petković iz Banje Koviljače, štićenik "Vesti" vratio se iz Moskve gde je bio na Klinici za biohronu terapiju, a čiji odlazak su mu svojim donacijama omogućili naši čitaoci iz Australije, Nemačke, Švajcarske... Mislio je da će ova 16. terapija biti i poslednja u dvodecenijskoj borbi protiv karcinoma testisa, ali prema rečima lekara, rezultati nisu kao što se očekivalo, mada se on oseća dobro.

Ovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dana trebalo bi da obavi još neke preglede u Srbiji, pa će znati da li je njegov optimizam opravdan.

- Rezultati analiza nisu dobri. U lekarskom izveštaju piše: "Završen je petogodišnji ciklus lečenja. Preporuka doktora Borisova je da se u što kraćem roku uradi skener celog tela zbog indicija da se radi o metastazi..." Ukoliko sve bude kako treba, onda ne moram da idem ponovo u Moskvu. Optimista sam i ubeđen da će sve biti dobro. Odmah sam uradio ultrazvuk i sve je u redu. Pokušavam ovih dana da zakažem skener i što pre obavim i taj pregled kako bih sigurno znao kakva je situacija. Osećam se odlično i verujem da zaista više neću morati u Rusiju - kaže 24-godišnji fizioterapeut Lazar Petković i ponavlja da i ne pomišlja na loše vesti i da veruje kako će njegova očekivanja da je ovo bio poslednji odlazak na biohronu terapiju biti potvrđena.

Odmah po povratku u Banju Koviljaču vratio se na radno mesto fizioterapeuta u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju i pun elana nastavlja dalje. Lazar je do sada uspevao da u ugovoreno vreme stigne u Moskvu zahvaljujući "Vestima" i našoj dijaspori koja je sve vreme podržavala ovog mladića da istraje u lečenju.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.