Veršinjin: Istanbul pogodno mesto za održavanje kontakata između Rusije i SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2022, 11:41

Veršinjin: Istanbul pogodno mesto za održavanje kontakata između Rusije i SAD

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin izjavio je danas da je Istanbul pogodno mesto za održavanje kontakata između Rusije i SAD, ali i dodao da Moskva ne vidi konstruktivan pristup Vašingtona.

"Istanbul je pogodno mesto za takve kontakte. Mogu da kažem da su svi kontakti korisni, ali, nažalost, ne vidimo konstruktivan pristup američke strane koji ima za cilj konkretne rezultate", rekao je Veršinjin, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a prenosi agencija RIA Novosti.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov i američka ambasada u Ankari saopštili su u petak da su se ruske i američke diplomate sastale u Istanbulu i razgovarale o brojnim tehničkim pitanjima između Rusije i SAD.

Direktor Ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin i direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns, održali su prošlog meseca sastanak u Ankari, na kome je razgovarano o pretnjama međunarodnoj bezbednosti, uključujući i one vezane za moguću upotrebu nuklearnog oružja.

Predsednik Vladimir Putin rekao je prošle nedelje da je sastanak zatražio američki predsednik Džozef Bajden, kao i da se kontakti CIA i SVR nastavljaju.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran: Saradnja Rusije i Irana zasnovana na zajedničkim interesima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2022

Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani Čafi, izjavio je danas da je saradnja Irana sa Rusijom zasnovana na zajedničkim interesima i da nije usmerena protiv trećih zemalja...On je istakao da su tvrdnje da Iran proizvodi bespilotne letelice u Rusiji i da Moskva kupuje rakete od...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.