Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2022, 13:29

Iran: Saradnja Rusije i Irana zasnovana na zajedničkim interesima

Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani Čafi, izjavio je danas da je saradnja Irana sa Rusijom zasnovana na zajedničkim interesima i da nije usmerena protiv trećih zemalja.

On je istakao da su tvrdnje da Iran proizvodi bespilotne letelice u Rusiji i da Moskva kupuje rakete od Teherana "politički motivisane i izrečene od strane zemalja koje stalno daju oružje jednoj od strana u sukobu, doprinoseci na taj način njegov nastavak", prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << TAS S.

"Iran je više puta izražavao svoj stav. Mi nismo strana u sukobu u Ukrajini i verujemo da je diplomatsko rešenje način da se on okonča. Više puta smo naglašavali da nismo slali oružje ni jednoj strani", rekao je portparol iranskog ministarstva.

U avgustu je "Vašington post" objavio članak u kojem navodi da Iran isporučuje svoje dronove Rusiji, a kasnije su slične tvrdnje dali zvaničnici američke administracije.

Moskva i Teheran su u više navrata odbacivali navode da Rusija dobija iranske bespilotne letelice za upotrebu u Ukrajini, podseća ruska agencija.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.