VERUJTE MI NA REČ Vodeći stručnjak predvideo pobunu Vagnera i bio je u pravu, sad je izneo NOVU JEZIVU PROCENU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2023, 18:18

"VERUJTE MI NA REČ" Vodeći stručnjak predvideo pobunu Vagnera i bio je u pravu, sad je izneo NOVU JEZIVU PROCENU!

Kao što je poznato, Jevgenij Prigožin poveo pobunu prema Moskvi

Vodeći istraživački novinar o ruskim temama Hristo Grozev je još u januaru predvideo da će šef plaćeničke vojske Vagner za šest meseci izdati ruskog lidera Vladimira Putina, a njegovo predviđanje se obistinilo kada je Jevgenij Prigožin poveo pobunu prema Moskvi.

Grozev je sumnjao da se pokušaj puča >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dogodio 23. juna jer je došlo do eksplozije telefonske komunikacije između vodećih ljudi ruske vojske. Sada je dao novo predviđanje u intervjuu za "Fajnenšel tajms".

- Putin se pojavio pred kamerama i nazvao Prigožina izdajnikom. Svi znaju šta rade u Rusiji sa izdajnicima, a Putin to nije uradio. Želi da ga vidi mrtvog, ali to još ne može. U roku od šest meseci ili će Prigožin biti mrtav ili će se desiti još jedan državni udar. Možete mi verovati na reč - rekao je.

Grozev je odgovorio i na pitanje da li smatra da Rusija ima sredstva da utiče na predsedničke izbore u SAD, koji će biti održani u novembru sledeće godine.

- Jasno je da je Putinova strategija u ukrajinskom ratu odlaganje bilo kakvog vojnog ishoda do američkih izbora. On se nada da će podrška Zapada biti ugušena Trampovom pobedom - rekao je on.

Bugarski državljanin je glavni novinar specijalizovan za Rusiju za istraživački sajt Belingket. Igrao je važnu ulogu u Belingketovim istragama o trovanju zatvorenog ruskog opozicionog aktiviste Alekseja Navaljnog.

Rusija ga je pre nekoliko meseci dodala na listu stranih agenata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.