VELIKI PREGOVORI U MOSKVI! Ujedinjenje Hamasa i Fataha na pomolu, VELIKI obrt na Bliskom istoku

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2024, 12:52

VELIKI PREGOVORI U MOSKVI! Ujedinjenje Hamasa i Fataha na pomolu, VELIKI obrt na Bliskom istoku

Najavljeni važni pregovori.

Predstavnici Hamasa i Fataha sastaće se 29. februara u Moskvi, kako bi razgovarali o formiranju ujedinjene palestinske vlade i obnovi Gaze, izvijestila je ruska agencija RIA, pozivajući se na palestinskog ambasadora u Rusiji.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov potvrdio je toj agenciji da je planiran takav sastanak, prenosi Rojters.

Fatah >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je palestinska stranka koja je na čelu vlasti na Zapadnoj obali.

Ministartvo zdravlja Hamasa objavilo je danas da su u pojasu Gaze poginule 29.954 osobe od početka rata između Izraela i tog palestinskog islamističkog pokreta.

Kako je saopšteno, u prethodna 24 časa poginulo je 76 osoba.

Ukupno je od početka sukoba 7. oktobra ranjeno 70.325 ljudi, saopštilo je Ministarstvo u svom najnovijem bilansu nastradalih.

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.