Uvoz Rusije opao više od trećine

Izvor: B92, 06.Mar.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvoz Rusije opao više od trećine

Ruski uvoz opao je ove godine za više od trećine, dok se zemlja bori sa niskom vrednošću rublje i prognoziranom recesijom, saopštila je carinska služba.

Carinska služba je navela da je vrednost uvoza januara i februara bila 28,98 milijardi dolara, što je manje za 36,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U to nije uključen uvoz iz Zajednice nezavisnih država, koja pokriva većinu bivših sovjetskih republika, s kojima se trgovina posebno obračunava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i za koje podaci za februar još nisu dostupni.

Uvoz je za ruske pojedince i kompanije postao skuplji, jer je rublja od početka 2014. izgubila skoro polovinu svoje vrednosti u odnosu na dolar, zbog niske cene nafte i političkih turbulencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Opao uvoz u Rusiju iz ZND

Izvor: B92, 06.Mar.2015

Moskva -- Uvoz u Rusiju iz zemalja van Zajednice Nezavisnih Država u prva dva meseca ove godine smanjen je 36,9 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine...U januaru i februaru u zemlju je uvezeno robe za 22,9 milijardi dolara, saopštila je Federalna carinska služba, a prenose ruski mediji...Pri...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.