Svet

Petak, 06.03.2015.

17:04

Uvoz Rusije opao više od trećine

Ruski uvoz opao je ove godine za više od trećine, dok se zemlja bori sa niskom vrednošću rublje i prognoziranom recesijom, saopštila je carinska služba.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Thinkstock.com

Carinska služba je navela da je vrednost uvoza januara i februara bila 28,98 milijardi dolara, što je manje za 36,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U to nije uključen uvoz iz Zajednice nezavisnih država, koja pokriva većinu bivših sovjetskih republika, s kojima se trgovina posebno obračunava i za koje podaci za februar još nisu dostupni.

Uvoz je za ruske pojedince i kompanije postao skuplji, jer je rublja od početka 2014. izgubila skoro polovinu svoje vrednosti u odnosu na dolar, zbog niske cene nafte i političkih turbulencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: