Ušakov: Rusiju teraju da reaguje na korake koji destabilizuju stratešku stabilnost

Izvor: Vostok.rs, 10.Jun.2019, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ušakov: Rusiju teraju da reaguje na korake koji destabilizuju stratešku stabilnost

  Rusiju teraju da reaguje na korake koji destabilizuju stratešku stabilnost, rekao je pomoćnik predsednika Jurij Ušakov, dodavši da Moskva neće dozvoliti da ostane bespomoćna.
„Naše rukovodstvo je više puta saopštavalo da nećemo dozvoliti da država ostane bespomoćna, a njena bezbednost je oslabljena. Nećemo biti nezaštićeni, svi znate šta je govorio predsednik Vladimir Putin, između ostalog, povodom naših novih raketnih i drugih sistema“, naglasio je Ušakov. Mogu se primetiti „klimanja glavom“ administracije Donalda Trampa u pravcu uspostavljanja odnosa sa Rusijom, ali bi dobro bilo da se oni potkrepe praktičnim koracima, dodao je on. „U poslednje vreme se mogu videti izvesni signali ili klimanja glavom administracije (SAD) u pravcu uspostavljanja dijaloga, uključujući dijalog na najvišem nivou. Dobro bi bilo da ti signali budu potkrepljeni konkretnim delima“, rekao je predstavnik Kremlja. On je takođe izjavio da je Rusija zabrinuta porastom konfrontacija u svetu, dok su za međunarodnu zajednicu koraci SAD opasni. „Napetost, kako u celoj međunarodnoj politici, tako i u određenim regionima se nastavlja. Nažalost i raste“, dodao je on, opisujući događaje poslednje godine. Po njegovim rečima, „posebno brine što nepovoljne konfrontacione tendencije dotiču i političku, diplomatsku, trgovinsko-ekonomsku i vojno-političku oblast“. „Pod znakom pitanja se našao čitav sistem kontrole naoružanja“, konstatovao je Ušakov.  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.