Umesto velike parade, na Dan pobede Putin polaže cveće i obraća se naciji

Izvor: B92, 02.Maj.2020, 18:04

Umesto velike parade, na Dan pobede Putin polaže cveće i obraća se naciji

Moskva -- Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov izjavio je da se očekuje da 9. maja Putin položi cveće kod memorijalne Večne vatre u Moskvi.

Ruski predsednik će se potom obratiti naciji.

"Očekujemo da će predsednik 9. maja položiti cveće kod Večne vatre i sa tog mesta se obratiti naciji", rekao je Peskov tokom jednog televizijskog nastupa, a prenosi Tass.

Ove godine bi 9. maja trebalo da bude obeleženo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Na toj manifestaciji trebalo je da bude predstavljena oružana moć Rusije i novi raketni sistem, a bilo je predviđeno da učestvuje više od 15.000 vojnika.

Predsednik Rusije Vladimir Putin odložio je održavanje Parade pobede, koja je trebalo da 9. maja bude održana na Crvenom trgu u Moskvi, zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa, saopštio je Kremlj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin se na Dan pobede OBRAĆA NACIJI

Izvor: Blic, 02.Maj.2020

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se očekuje da će 9. maja, na Dan pobede u Drugom svetskom ratu, predsednik Rusije Vladimir Putin položiti cveće kod Večne vatre i obratiti se građanima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.