Ukrajinci upali u Moskvu i prete: Dronovi padaju sa neba VIDEO

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 14:34

Ukrajinci "upali" u Moskvu i prete: "Dronovi padaju sa neba" VIDEO

Savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko podelio je na Tviteru pogled na Crveni trg u Moskvi iz ptičje perspektive.

"Ukrajinski dron mirno leti iznad Moskve. Čini se da Kremlj ima velike šanse da se vrlo brzo nađe u pogođenom području. Vatromet planiran za 9. maj?" napisao je uz objavljen snimak. Njuzvik nije mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da potvrdi autentičnost snimka.

Rusija 9. maja slavi Dan pobede kojim se slavi pobeda ruske vojske nad nacističkom Nemačkom 1945. godine. I ove godine će tog dana na Crvenom trgu u Moskvi biti održana tradicionalna vojna parada, ali je iz bezbednosnih razloga parada Besmrtnog puka otkazana.

Parade povodom 9. maja takođe su otkazane na Krimu i u gradovima Belgorod i Kursk, koji se graniče sa Ukrajinom. "Crveni trg će biti zatvoren za javnost od 27. aprila do 10. maja zbog pripreme i održavanja parade. Ako sam u pravu, to se nikada u istoriji Moskve nije desilo, pa ni 1941. godine. Da li se vlasti u Kremlju plaše nečega?" upitao se Geraščenko.

"Ali ima još nešto: dronovi padaju sa neba. Fizičko zatvaranje trga ne štiti od toga", upozorio je on. Ruska državna novinska agencija Tas saopštila je danas da su tri drona sa kamerama pronađena u različitim oblastima Moskovske oblasti. Podsetimo, dron napunjen eksplozivom pronađen je juče u šumi u blizini Moskve.

Moskva trenutno istražuje slučajeve pronađenih dronova. "Utvrđuje se kome su pripadali i u koju svrhu su lansirani“, potvrdili su. Ukrajina nije preuzela odgovornost za lansiranje drona. Geraščenko je optužio ruskog predsednika Vladimira Putina da „postaje sve toksičniji“.

"Jedini strani lider koji će učestvovati na Paradi pobede u Moskvi 9. maja je predsednik Kirgistana. On je pozvan krajem marta. Ove godine zemlja agresor neće imati nikakve demonstracije ili mitinge posvećene 1. maju. Ruske vlasti takođe neće održati tradicionalni marš Besmrtnog puka 9. maja“, napisao je Geraščenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.