Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2019, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina neće tražiti dodatne sankcije Rusiji u SB UN-u

Ukrajina tokom predstojeće sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja se održava na njenu inicijativu zbog odluke Moskve da uprosti izdavanje pasoša žiteljima Donbasa, ne namerava da traži nove sankcije protiv Rusije, nego želi reakciju međunarodne zajednice, izjavio je ambasador Ukrajine pri UN Vladimir Jeljčenko.
„Daleko smo od takvog zahteva kao što su sankcije protiv Rusije, ali, naravno, trebalo bi da postoji makar saopštenje predsednika Saveta bezbednosti, ili makar saopštenje za medije“, rekao je Jeljčenko. "Ukoliko su dejstva Rusije u vezi s izdavanjem pasoša i obustavljanjem isporuka uglja signali novoizabranom predsedniku Ukrajine o određenim uslovima koje treba da ispuni - to neće funkcionisati", dodao je ambasador Ukrajine pri UN. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Moskva,   Ambasador Rusije,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.