Uhapšeno devet terorista u Rusiji

Izvor: B92, 05.Dec.2019, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno devet terorista u Rusiji

Moskva -- Okružni sud u Moskvi izdao je danas nalog za hapšenje devet osoba iz Zajednice nezavisnih država, osumnjičenih da su povezani sa terorističkom grupom.

Oni se sumnjiče da su širili ideologiju terorističke organizacije na teritoriji Rusije sa ciljem podsticanja na pobunu, kao i da su regrutovali lokalne muslimane i migrante koji rade u Rusiji, prenosi Tass.

Uhapšeno je osam muškaraca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i jedna žena i njima preti zatvorska kazna u trajanju od 10 do 20 godina.

U pres službi suda potvrđeno je da je uhapšeno devet osoba, članova međunarodne terorističke grupe Hizb ut-Tahrir.

Ranije je saopšteno da su ruske Savezne bezbednosne snage zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova uhapsili dvojicu vodja i sedam aktivnih članova grupe Hizb ut-Tahrir u Moskvi i u gradu Čeljabinsk na Uralu, kao i da je među uhapšenima bilo državljana Rusije i centralnoazijskih zemalja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšeno devetoro osumnjičenih za terorizam na teritoriji Rusije

Izvor: RTS, 05.Dec.2019

Okružni sud u Moskvi izdao je nalog za hapšenje devet osoba iz Zajednice nezavisnih država, osumnjičenih da su povezani sa terorističkom grupom, saopštio je izvor iz Agencije za sprovođenje zakona. . Devet osoba osumnjičeno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.