Uhapšeno devet terorista u Rusiji

Okružni sud u Moskvi izdao je danas nalog za hapšenje devet osoba iz Zajednice nezavisnih država, osumnjičenih da su povezani sa terorističkom grupom.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.12.2019.

09:27

Uhapšeno devet terorista u Rusiji
EPA-EFE Sascha Steinbach

Oni se sumnjiče da su širili ideologiju terorističke organizacije na teritoriji Rusije sa ciljem podsticanja na pobunu, kao i da su regrutovali lokalne muslimane i migrante koji rade u Rusiji, prenosi Tass.

Uhapšeno je osam muškaraca i jedna žena i njima preti zatvorska kazna u trajanju od 10 do 20 godina.

U pres službi suda potvrđeno je da je uhapšeno devet osoba, članova međunarodne terorističke grupe Hizb ut-Tahrir.

Ranije je saopšteno da su ruske Savezne bezbednosne snage zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova uhapsili dvojicu vodja i sedam aktivnih članova grupe Hizb ut-Tahrir u Moskvi i u gradu Čeljabinsk na Uralu, kao i da je među uhapšenima bilo državljana Rusije i centralnoazijskih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: