Učenica Jovine gimnazije iz Moskve donela tri zlata

Izvor: Radio 021, 16.Apr.2015, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenica Jovine gimnazije iz Moskve donela tri zlata

Učenica Jovine gimnazije Jovana Kondić osvojila je tri zlatne medalje na internacionalnom salonu inovacija "Arhiomedes" u Moskvi i jedno specijalno priznanje u Kataru.

Jovanin izum je prirodna termalna izolacija na bazi cementa, celuloze i zeolita i najpre je ušao u svetsko finale Guglovog takmičenja u inovacijama. Njen izum je ocenjen kao izuzetan jer je visokoefikasan, ne gori i može se reciklirati, čime čuva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << životnu sredinu.

"Ovo je za mene predivno iskustvo, jer sam osvarila svoj san, osvojivši tri zlatne medalje. Drago mi je što sam uspela da učinim svoj grad ponosnim i nadam se da će i ubuduće biti ovako dobrih rezultata", navodi Jovana i dodaje da je posebno zahvalna Gradu jer joj je omogućio da ode u Moskvu i da predstavi Novi Sad i Srbiju u najboljem svetlu.

Mlada inovatorka, koja pohađa drugi razred Gimnazije, u Moskvi je osvojila zlatnu medalju žirija Internacionalnog salona "New Time" iz Sevastopolja, kao i Hrvatskog saveza inovatora. Pozvana je u Kinu na salon inovacija u Šangaju koji se održava u spetembru.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući Jovanu Kondić i poručio da će Grad uvek podržavati uspešne učenike.

"Jovana je apsolutno dominirala u Moskvi osvojivši tri zlatne medalje za svoj izum. Uvek sam ponosan kada imam priliku da upoznam i podržim uspešne Novosađane, ljude koji stvaraju pravu sliku Novog Sada. Ovo je veliki Jovanin uspeh, ali i uspeh njene porodice i tima koji je sa njom radio, i još jedan sjajan rezultat Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj"", kaže Vučević, dodajući da bi voleo da ovako uspešni đaci ostanu da rade i žive u Srbiji.

Jovanina inovacija prethodno je osvojila i zlatnu plaketu na 28. Tesla festu u Novom Sadu. (Suzana Stojićević)

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vratila se iz Moskve sa tri medalje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2015

Mlada inovatorka Jovana Kondić, učenica drugog razreda gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu, na 18. Moskovskom internacionalnmom salonu inovacija "Arhimedes" osvojila je tri zlatne medalje...Tim povodom danas je primo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Jovana Kondić je u žižu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.