UZBUNA U MOSKVI: Stigle koverte sa belim prahom, hitno se oglasila Marija Zaharova

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2023, 22:33

UZBUNA U MOSKVI: Stigle koverte sa belim prahom, hitno se oglasila Marija Zaharova

Do incidenta je došlo manje od dve sedmice nakon što je Finska postaka članica NATO saveza.

Ambasada Finske u Moskvi saopštila je da je primila kovertu sa belim prahom i da je zajedno sa još dve neotvorene koverte predala vlastima radi istrage, saopštila je večeras portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Prema njenim rečima, objavljenim na sajtu Ministarstva, ambasada Finske je izvestila o tri identične koverte adresirane na finskog vojnog atašea koje su pronađene u poštanskom sandučetu ambasade. Jedna koverta je otvorena i u njoj je pronađen beli prah, a druge dve su ostavljene neotvorene.

- Sve tri koverte je diplomatska misija predala ruskim agencijama zaduženim za sprovođenje zakona - napisala je Zaharova.

Do incidenta je došlo manje od dve sedmice nakon što je Finska postaka članica NATO saveza.

Finska, koja sa Rusijom ima kopnenu granicu od 1.340 kilometara, držala se politike neutralnosti još od kraja Drugog svetskog rata, ali je zatražila članstvo u NATO nakon što je Rusija pošla u invaziju Ukrajine, 24. februara 2022. godine.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.