UBISTVO ALEKSANDRA LITVINJENKA: Kako je trovanjem polonijumom 210 započet drugi Hladni rat između Moskve i Zapada

Izvor: Kurir, 31.Mar.2021, 19:50

UBISTVO ALEKSANDRA LITVINJENKA: Kako je trovanjem polonijumom 210 započet drugi Hladni rat između Moskve i Zapada

Dana 23. novembra 2006. u bolnici Univerzitetskog koledža u centru Londona u bolničkoj postelji preminuo je odbegli agent ruske Federalne službe bezbednosti FSB, Aleksandar Litvinjenko, koji je 1. novembra primljen u bolnicu sa simptomima trovanja hranom. Detaljne toksikološke analize su tek 22 novembra u večernjim satima potvrdile da u organizmu Litvinjenka postoji radioaktivni element ” polonijum 210″. Kako se zdravstveno stanje Litvinjenka pogoršavalo terapija, a terapija nije dala rezultate on je narednog dana preminuo.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

VELIKA BRITANIJA I AFERA LITVINJENKO: Kakva je uloga Londona u smrti Litvinjenka, ubistvo koje je urušilo odnose Rusije i Zapada

Izvor: Kurir, 01.Apr.2021, 08:28

Afera Litvinjenko“ koja je zapravo bila okidač za “ Novi hladni rat u Evropi“, a ne Ukrajinska kriza i ankesija Krima 2014. kao što se mislilo, uticala je da su na površinu isplivale sve zakulisne špijunske igre na relaciji London-Moskva.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.