Izvor: RuskaRec.ru, 14.Apr.2017, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U prestoničkom metrou pušten u rad voz nove generacije „Moskva“

Gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanjin puštanje u rad voza Moskva nazvao je velikim događajem za Moskovski metro.
Danas puštamo u redovni saobraćaj najbolji na svetu voz podzemne železnice, najbolji po nizu karakteristika, kako tehnoloških, tako i po komforu koji pruža putnicima, da ne govorim o ceni koja je 1,5 puta manja od svetskih pandana, rekao je Sergej Sobjanjin, prenosi riamo.ru.
U Moskvi predstavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << novi gradski tramvaj
Gradonačelnik ruske prestonice je istakao da je Tagansko-Krasnopresnjenska linija moskovskog metroa kojom će prvi ovakvi vozovi saobraćati najopterećenija i da se njom svakodnevno prevoze preko milion ljudi.
Planirano je da do kraja ove godine u prestoničkoj podzemnoj železnici u redovan saobraćaj bude pušteno 33 voza nove generacije. 
Glavne karakteristike novog voza su široka vrata, unapređen enterijer i prolaz kroz sve vagone.
U Moskvi se otvara „laki metro”
Vagoni su opremljeni modernim sistemima provetravanja i osvetljenja, koje će ujutru biti „hladnih", a uveče „toplih" tonova.
Naziv voza odabrali su Moskovljani glasanjem u okviru projekta „Aktivni građanin".
Zahvaljujući novim tehnologijama troškovi eksploatacije smanjeni su za 40 odsto, a u vagonima ima 30 odsto više metalnih rukohvata koji imaju specijalnu „toplu“ presvlaku. 
Sedišta su izuzetno lepa, a u vagonima postoji i prostor za bicikle i kolica. 
Kabine će takođe nuditi mogućnost punjenja gadžeta. 
Moskva je metropola koja se najbrže razvija u Istočnoj Evropi

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.