U prazničnom duhu

Izvor: Blic, 29.Dec.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U prazničnom duhu

Luka Šaranović i Mirjana Dalifi zvanično su najbrži „deda mrazići" u Beogradu. Oni su juče prvi prešli deonicu od Palate „Albanije" do hotela „Moskve" ostavljajući iza sebe pedesetak dečaka i devojčica ne starijih od 7 godina. Svi učesnici trke dobili su crvene kapice, sokove i balone, a troje prvoplasiranih nagrađeni su poklon paketićima.



U Beogradu je juče po prvi put održana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „Novogodišnja trka Deda Mrazeva” i to Ulicom kralja Milana. Prvi su na start stali dečaci i devojčice mlađi od sedam godina. Oni su sa dedamrazovskim kapama trebali da pretrče stazu dugu 120 metara. Iako nije pobedila, najveći aplauz dobila je najmlađa takmičarka, dvogodišnja Anja, koja je istrčala celu deonicu iako je čak tri puta pala.

- Mislim da bi trebalo da ima više ovakvih trka jer su svi tad veseli, rekao nam je šestogodišnji Zdravko Đorđević, koji ide u vrtić „Maslačak".

Paketiće najbržim mališanima ispred Skupštine grada koja je i organizator trke uručio je Goran Kreclović, član Gradskog veća, koji je rekao da je cilj ove manifestacije „da u vreme praznika širimo duh tolerancije, ljubavi i prijateljstva".

U drugom delu trke, koja je bila namenjena nešto starijim Beograđanima, učestvovalo je pedesetak takmičara. Obučeni u kostime Deda Mraza, oni su morali da pretrče stazu dugu 1.100 metara, a najbrži su bili Jelena Anđelković i Bojan Šobota.

Deda Mrazovi zatvorili saobraćaj

Zbog realizacije gradskih novogodišnjih programa juče su u periodu od 10 do 15 časova za saobraćaj bile zatvorene Kolarčeva ulica i Ulica kralja Milana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.