Izvor: RuskaRec.ru, 24.Maj.2017, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napuštenom raketnom silosu pronašli milijardu sovjetskih rubalja

Istoričari su pre pola godine čuli o postojanju napuštenog raketnog silosa u koji su bačene sovjetske novčanice iz 1961. i 1991. godine, i uoči majskih praznika su krenuli na put.
Početkom 90-ih godina u raketne silose koji se više ne koriste su bacane nepotrebne novčanice, da se ne bi zagađivao vazduh štetnim materijama prilikom spaljivanja. Jedan od takvih silosa je u blizini sela pored Moskve. O kojem se tačno selu radi ostaje tajna.
Istoričari ne >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << znaju koliko bi takvih raketnih silosa moglo biti na teritoriji Rusije, ali smatraju da ih je najmanje tri.
„Teško je opisati osećanje kada vidiš takvu količinu novca, pa makar i nepotrebnog. To je i oduševljenje i neka tuga jer shvataš da tu epohu ne možeš vratiti i da taj novac više nikome ne treba. Htela bih sada da tragam za mašinom kojom se putuje kroz vreme. U svakom slučaju, na ovo mesto bih se uvek vraćala“, kaže jedan od pronalazača novca, istoričarka Olga Bogdanova. 
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.